פענוח תוצאות c.t ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/12/2022 | 21:41 | מאת: עינב

ערב טוב, אימי עשתה צילום רנטגן שגרתי לפני ניתוח ברך. בצילום ראו נוזל סמיך בריאה השמאלית. הופנתה בדחיפות ל- c.t . להלן הממצאים: ב- LUL בפסגת הריאה באספקט האחורי תהליך ריקמתי בעל גבולות ספקולריים בקוטר מירבי עד 2.3 סמ, מערב בימפונות סובסגמנטריים, גורם לשלוחות לפלאורה, חשוד לתהליך תופס מקום. סיכום- חשד גבוה לתהליך תופס מקום ב- LUL, רצויה קורלציה עם בדיקה היסטופתולוגית. רופא המשפחה בישר לנו שמדובר בסרטן. הפנה אותנו דחוף לכירורג חזה ולמרפאה אונקולוגית(לפני שבכלל ביצענו ביופסיה). האם באמת ניתן להבין מהפענוח שמדובר בסרטן? יכול להיות שמדובר בגידול שפיר? כמו כן, האם שלוחות לפלאורה זה אומר גרורות? תודה על המענה.

19/12/2022 | 10:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום עינב, לפי התיאור יש סיכוי גבוה מאד שאכן מדובר בסרטן אבל ההוכחה הסופית היא תמיד הפתולוגיה לאחר הביופסיה. לגבי גרורות - יש צורך בבירור נוסף. אני מציעה לפנות לפולמונולוג או אונקולוג בהקדם לצורך ביצוע הביופסיה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה