כאבי בטן - חולת סרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/12/2022 | 01:45 | מאת: מירב

שלום, אני חולה בסרטן ריאות, גררותי (צלעות וגרורה אחת במוח). מטופלת מזה שנתיים בטגריסו. ולוקחת באופן קבוע נורמלקס. במשך השנתיים האלו סבלתי הרבה מתופעות לוואי מהכדור, אבל על כולם פחות או יותר התבגרתי,והגעתי למצב יציב, וסביר. מזה כחודש התחלתי לסבול מכאבי בטן חדשים, שלא העו בעבר, והרגשה כללית לא טובה. שמתי לב שזה התחיל לי אחרי שהתחלתי לעשות סדרת טיפולים בדיקור שבמהלכם המליצו לי להפסיק להשתמש בנורמלקס, ולהעזר במקום במים עם לימון ושמן זית. האם הטיפולים ו/או הגמילה מנורמלקס יכולים להיות הסיבה לאיך שאני מרגישה? ואם כן, האם כדאי להמשיך את הטיפולים, כי בסופו של דבר כן יוכלו לעזור לי? (עשיתי בינתיים רק 3)? האם יש סיבה אחרת שאתם יכולים לחשוב עליה? הכדור שאני לוקחת (טגריסו)? או אולי משהו במחלה עצמה? אודה לכם אם תוכלו לשער ממה זה נובע ומה עלי לעשות.תודה

13/12/2022 | 10:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מירב, יכול להיות שהכאבים שאת חווה קשורים להפסקת הנורמלקס. לא מתמכרים לנורמלקס ולא צריך גמילה, אבל הבעיה בגללה קיבלת נורמלקס למעשה עדיין קיימת, כך שיתכן שהטיפול בנורמלקס עזר לך. אני באופן עקרוני לא ממליצה להחליף "סוס מנצח" ולכן אם הרגשת טוב עם הנורמלקס אני לא רואה סיבה להפסיק. מעבר לזה - כל שינוי במצב הבריאות - מחייב התייעצות עם האוקולוג המטפל. ודבר אחרון - אני מתנגדת באופן נחרץ לכך שאנשים שאינם צוות רפואי ימליצו על הפסקה או התחלת תרופות. לכן אני בוודאי שלא ממליצה להמשיך טיפול אצל מי שמרשה לעצמו להמליץ על הפסקת טיפול שרופא רשם. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה