סרטן הריאות ובכלל בעיות בגלל עישון

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/12/2022 | 19:40 | מאת: מלי

מצ"ב לאחר כריתת lul שינויים פריים במיטת הניתוח ללא שינוי, סימני פירמה צנטילובולרית ומספר קשריות בתבנית זכוכית מט מקסימלי כ8 מ"מ ב rul ללא שינוי , ברונכיאקטזיות טןבולרית פרי לראות דו צדדית , קשריות תת פלאורלית בקוטר 8מ "מ ב rul, קשרית נוספת זעירה אחורית פריפרית בקוטר כ 4 מ"מ ב rll לא הודגמו בבדיקה קודמת, לא נראות בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום ובשערי הריאות ,שינויים טרשתיים גסים בדופן האורה אין פתולוגיה פלאורלית. דופן בית החזה ובתי השחי בגדר התקין. בחלקה העליון של הבטן: בסגנון 4 של הכבד הודגם אסור היפודנסי תת קפסולות אינו מוגדר היטב בגודל 20 ס"מ ללא שנוי קטנים בהשוואה לבדיקה מנובמבר 2021 קרוב לוודאי מדובר בfocal fatty sparing סיכום קשריות חדשות ב rll ו rul שאר הממצאים ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת רקע שלי ב1/2021 עברתי ניתוח להוצאת אונה שמאלית עקב סרטן מאז בביקורת כל חצי שנה צילום סיטי עם יוד) (בבדיקת ריאות נמצא שיש לי 56% דיפוזיה) הפסקתי לעשן 6 שנים מעשנת בעבר 45 שנה קופסאות וחצי עד שאגיע לאונקולוגית אשמח לשמוע גם בנוגע לסרטןראות משכתוב בנוגע לכבד ומה זה סימני אמפיזמה צנטרילובולרית , וגם מה זה ברונכיאקזיות טובולרית פריבילגיות דו צדדיות תודה מראש )

13/12/2022 | 10:08 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מירב, לגבי הממצאים בכבד אני מניחה שמדובר בשינויים שפירים, כפי שכתב הרדיולוג. לגבי הקשריות בריאות - אי אפשר לדעת בפורום. האונקולוג המטפל יצטרך להתעמק בצילומים ולהחליט אם הקשריות המתוארות קשורות לנזקי העישון או לגידול שנכרת. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה