PSMAPET CT לחולה עם גידול בערמונית פיענוח

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/11/2022 | 13:03 | מאת: יוסי

בבדיקה הנוכחית הודגמה קליטה מוגברת דיפוסית בלתי סדירה בשתי אונות של הערמונית ,עם תהליך דומיננטי על הגבול האחורי פריפרי מימין. התהליך הודגם עם קליטה max SUV 7.5 ובשטח של עד כ-2 ס"מ. הממצא כאמור פריפרי ובמקרה זה לא ניתן לשלול מעורבות של הקופסית של הערמונית.יש צורך בקורלציה עם תוצאות של MRI. על פי ה–CT הודגמו קשריות לימפה אחדות באגן בתחנה אובטורוטורית, וגם במפשעה עמוקה דו-צדדי, עם קליטה קלושה ובלתי ספציפית בתוכן. קשריות לימפה אחדות הודגמו גם בשער הכבד בחלון פורטוקוולי. צבר בלוטות לימפה בזווית קרדיופרני מימין עד כ-6.1 ס"מ, עם קליטה מודגשת. קשריות לימפה אחדות הודגמו גם בצואר תחתון בגובה סופראקלויקולרי מימין, עם קליטה מודגשת max SUV .למעקב. 3.2 מוקד קליטת יתר בדופן בית חזה משמאל, יתכן בצלע- אינו ספציפי קרוב לודאי על רקע שפיר. פרט לכך, ללא ממצאים חריגים קולטי חומר בשאר אזורי הגוף כולל בריאות, בכבד, באדרנלים. עם זאת חשוב לציין פגם מילוי בווריד הספלני חתך 382-202 -האם מדובר בארטיפקט של הזרקה ותזמון הסריקה או בפקקת? יש צורך בהשלמת ברור עם דופלר U

25/11/2022 | 19:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יוסי, הפורום עוסק בסרטן ריאה. מעבר לזאת לא הבנתי מה שאלתך? כדאי להפנות כל שאלה לאונקולוג המטפל. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה