סרטן ריאות גרורתי לעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/09/2022 | 21:47 | מאת: בן של

שלום, לאחרונה אבי עשה בדיקת CT FB והתגלה אצלו בגב תמט בL2 ובC4 (קצת החל לכיוון אפידורל), בנוסף התגלה גם נגע בריאה. השאלה שעולה הרי שצריך למצוא מאיפה הנגעים בL2 כי הם גורמים לכאבים עזים בגב ומקרין לרגל. כרגע הרופאים מדברים על הריאה כגידול ראשוני ובעמוד השדרה משני. ולכן רוצים לבצע ברוספקופיה לבדוק את הנגע בריאה לפני שמתחילים טיפול כלשהו. שאלה 1: האם מומלץ לבצע ניתוח על מנת להסיר את הנגע בL2 שגורם לכאבים ובעזרת הניתוח גם לבחון את סוג הגידול. מה הסיכון בניתוח ואז הקרנות, לעומת ישר לבצע הקרנות. שאלה 2: האם מומלץ לבצע ברסקופיה או ביופסיה תחת CT, ככל הנראה המיקום של הנגע בריאה הינו באזור בעייתי לברוקספקיה, מה החסרונות /יתרונות ו/או סיכונים בין הבדיקות?

17/09/2022 | 23:17 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, למעשה אין אפשרות לענות על השאלות שלך מכיוון שהן מאד ספציפיות, כאשר למעשה אין אבחנה עדיין. בעקרון אני יכולה לומר שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא להשיג ביופסיה בדרך הקלה ביותר כדי לדעת אם אכן מדובר בגידול ובאיזה גידול ולפי המידה הזה להחליט על המשך הטיפול. הרבה פעמים, אם כי לא תמיד, ברונכוסקופיה היא הדרך הכי פחות חודרנית והכי קלה להשיג ביופסיה. רופא הריאות צריך להחליט אם זה אפשרי, בהתאם למיקום הגוש בריאה. אם לא - יש דרכים אחרות. חבל לפרט דברים תיאורטיים שאולי לא יהיה רלוונטים לאביך. בריאותשלמה

מנהל פורום סרטן ריאה