גידולים בראות מעקב ואבחנה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/09/2022 | 11:16 | מאת: אברהם

ב2015 עשו לי סיטי כליות וגילו גם ממצא בריאה בחלק תחתון, 3 ממ, עשו סיטי והיו 3 ממצאים 3, עד 5 ממ ברום הריאה ובמרכז הריאה. סיטי כל שנה, עד2020, הממצאים לאגדלו מאוד רק ב1, 2 ממ. הוחלט לעצור מעקב סיטי. לא נעשו ביופציות. ב2021 גילו סרטן ערמונית ראשוני שלא חרג מהקופסית. לא עשוpet ct, האם יתכן שהגידולים בראות הם גרורות של סרטן ערמונית? אם כן זה לחלוטין משנה את המצב שלי. איך לוודא שהממצאים בריאותלא גרורות, רק pet ct? יש דרך אחרת? חוץ מביופציה ופט סיטי? בנתיים לא רוצים לתת שום בדיקת אבחון. רק מעקב ערמןנית.סיטי ראות הופסק כאמור.

10/09/2022 | 15:50 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אברהם, הסיכוי שהגרורות הופיעו 6 שנים לפני הסרטן בערמונית הוא קלוש ביותר. כפי הנראה לא מדובר בגרורות. מעבר לכך - כאשר מדובר בגרורות, ללא טיפול - הן גדלות, וזה לא קרה אצלך. רוב הקשריות בריאות הן לא סרטן ולכן עוקבים מספר שנים ואם אין שינוי - מפסיקים. קשריות קטנות בקוטר 2-3 מ"מ אינן נגישות לביופסיה. אם רוצים לעשות שוב מעקב אחר הקשריות - אפשר לחזור על CT חזה בלי חומר ניגוד. אני מציעה לשוחח שוב עם האונקולוג שלך וגם עם רופא הריאות. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה