ממצאים ב CT חזה ....

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/08/2022 | 03:30 | מאת: דודי

אוכל לקבל הסבר על הממצאים : אטרופיה של בלוטת התריס. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי, במיצר או בשערי הריאות. רבדים מסוידים בדופן אאורטה חזית, יתר כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין. הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי. הסתידויות קורונריות ויתכן תומכנים בולט לגילו של הנבדק. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. פרנכימת הריאות ñ נצפה מוקד בעל גבולות משונצים באונה ימנית עליונה סמוך לסימפון, במימדים של *13 6*12 מ"מ (201 - 86 .(לא נצפה מוקד ראתי חשוד נוסף. הפרשות פסיות בקנה ובברונכוסים ראשים. מעבר חזה בטן - אדרנלים תקינים. טחול נסרק חלקית בטווח הבדיקה, רושם כי מוגדל. טחולונים. גרנולומה מסוידת בכבד. לא נצפה תהליך גרמי אגרסיבי. ליפומה סאבסקפולרית מימין. האם זהו סרטן אלים ? ניתן לדעת מה קצב הגדילה שלו ?

24/08/2022 | 12:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דודי, לא ניתן לענות על שאלותיך רק על בסיס צילומי הסיטי, אבל כדאי לפנות בדחיפות לרופא ריאות ע"מ לבצע ביופסיה מהממצא הימנית. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה