תוצאת בדיקת פט סיטי - סרטן ריאות?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

07/08/2022 | 21:14 | מאת: בלונזית

אימי בת 85 בעקבות ממצאים בבדיקת ct נשלחה לבדיקת פט סיטי האם התוצאה מצביעה בודאות גבוה על סרטן ריאות? האם הגודל מצביע על שלב מתקדם ?

07/08/2022 | 21:45 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, בדיקות ההדמיה לא נותנות אבחנה וודאית. רק ביופסיה נותנת אבחנה וודאית ומדוייקת. בהצלחה

07/08/2022 | 22:22 | מאת: בלונדית

לא צרפתי את הפיענוח חזה: אין לראות קליטה פתולוגית של fdg. קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בגוש ב- rul בגודל כ- 2.7*1.9 ס"מ עם שלוחה ומשיכת הפלאורה ההיקפית ובתהליך ggo בסגמנט האפיקלי בגודל כ- 2*1.3 ס"מ. המדיאסטינום ושערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. השאר האזורים אין קליטה האם תשובתך שונה?

מנהל פורום סרטן ריאה