שימוש בחומרי ניקיון וסיכון לסרטן ומחלות שונות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/08/2022 | 10:29 | מאת: עידן

שלום רב. אני בן אדם מאוד נקי, ומזה שנים רבות משתמש באופן יום-יומיומי בחומרים לניקוי הבית בתדירות גבוהה מהאדם הממוצע. אני משתמש רבות בספריי אנטיבקטריאלי כדוגמת דזיטול, אסטוניש, ג'ט. כאלה שמוכרים בסופר ומיועדים בעיקר לניקיון המטבח. לאחרונה אני חווה שיעולים שדורשים בירור רפואי, אך ללא קשר לכך רציתי לשאול, האם בכך שאני משתמש בחומרים אלה אני מעלה את הסיכון שלי למחלות שונות, ביניהן מחלות שעדיף שלא להזכיר את שמן... השבוע נפל לי האסימון שייתכן שאני עושה משהו לא בסדר בשימוש יתר בתכשירים אלו. מצד שני, אם התכשירים האלו נמכרים לקהל הרחב אני מניח שהם עברו בדיקות תקינה בריאותיות מחמירות. אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בעניין זה בבקשה - מודאג. בתודה. עידן.

07/08/2022 | 21:47 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום עידן, לא ניתן לענות על שאלתך. אי אפשר לדעת מה החומרים שנחשפת אליהם ואם שאפת אותם או לא. בכל מקרה אם אתה משתעל - כדאי לפנות לבירור אצל רופא ריאות ולספר לו גם על החשיפה לחומרי ניקוי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה