שיעול מתמשך

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

08/07/2006 | 16:37 | מאת: איתי

שלום רב, אמנם השאלה לא קשורה לסרטן ריאות ישירות, אך שאלתי היא כמה זמן הגיוני שימשך שיעול לאחר החלמה מדלקת ריאות , אנטיביוטיקה של 10 ימים, לאחר סיום התרופות, ומתי השיעול כבר חשוד כמדאיג ויש להמשיך ולבדוק? (אינני מעשן) אך לחוץ עקב מקרים לא מעטים של סרטן במשפחתי. תודה.

09/07/2006 | 14:45 | מאת: אנה גולדברט

איתי שלום, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בתחום. אני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

10/07/2006 | 09:21 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום איתי שיעול יכול להתמשך אחרי דלקת ריאות למשך עוד כ3 שבועות בערך (אך צריכה להיות מגמת שיפור). אם אין שיפור כלל בשיעול כעבור 3-4 שבועות, אני ממליץ להתחיל בירור נוסף (לחזור על צילום ריאות ולשקול ביצוע CT). בהצלחה ורפואה שלמה

10/07/2006 | 22:54 | מאת: איתי

מנהל פורום סרטן ריאה