מה קרה למוטציה ,האם היא כבר לא קיימת ?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/07/2022 | 17:29 | מאת: יאיר

שלום דוקטור אני חולה סרטן ריאות גרורתי שאובחן עם מוטציה ב egfr .לקחתי לזה טיפול תרופתי בכדורים והמחלה נעלמה לשנה וחצי .כעת המחלה חזרה רק במוח וכל הגוף נקי מגרורות .עשיתי ביופסיה נוזלית ולא נמצא מוטציה ב egfr .מצאו 2 מוטציות חדשות ב vaf של אחוז אחד שנראה שלא שיכות למחלה .מה הסיכוי שעדיין יש מוטציה ב egfr רק שמכיוון שהמחלה נמצאת רק במוח ,לא מוצאים את המוטציה בדם .ושאלה נוספת האם patritumab deruxtecan חודר למוח ונותן תגובה שם תודה רבה

10/07/2022 | 17:49 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יאיר, הפורום נועד רק לשאלות כלליות. מה שאני יכולה לומר הוא רק שכנראה שהתרופה שאתה מקבל שולטת בתאי הגידול עם מוטציה. לגבי המוח - ניתן לשקול קרינה ממוקדת. זה תלוי בממצאים. לגבי patritumab deruxtecan החדירות למוח לא מספיק טובה. השאלה לגבי המשך הטיפול היא מורכבת. האונקולוג שלך ידע להתייחס ולהחליט. אי אפשר לעשות הערכה מעמיקה של המצב והאופציות הטיפוליות בפורום. בהצלחה

17/07/2022 | 16:43 | מאת: משה

באיזה כדורים טופלתי?

מנהל פורום סרטן ריאה