תוצאות בדיקת ct מה משמעותה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

06/07/2022 | 08:49 | מאת: בלונזית

קיבלנו תוצאות לאימי בת 85 מה זה אומר? זה סרטן? ם. ממצאים: מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות, ללא שינוי. מוקד בפסגת הריאה משמאל, ללא שינוי. מוקד בפסגת הריאה מימין והצללה מסוג GRAUND GLASS בפסגת הריאה מימין,הפעם גדלה לקוטר - 1.8 ס"מ לעומת 1.4 ס"מ. עיבוי קל של דפנות הסימפונות. ב-RUL באספקט האחורי, תהליך רקמתי עם שלוחות בפלאורה ידוע, בקוטר המירבי עד 2.5 ס"מ, מעט גדל לעומת 1.9 ס"מ. הצללות פרי ברונכיאליות במוקד ב-LUL ללא שינוי. הצללה מסוג GRAUND GLASS תת פלאורלית בבסיס הריאה מימין, ללא שינוי. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בקע היאטלי ידוע -ללא שינוי. הכבד,טחול,לבלב,כליות אשר נכללו לסריקה- ללא שינוי. האדרנל הימני תקין. גוש ידוע באדרנל השמאלי- ללא שינוי. מבנה גרמי-שינויים ניווניים בע"ש, ללא שינוי. סיכום: הצללה מסוג GRAUND GLASS , ב-RUL באספקט האחורי בפסגת הריאה גם גדלה. תהליך ב-RUL בסמוך לסדק הבינאונתי הקטן, רושם שגדל. לשקול המשך בירור. מומלץ PET CT. שאר הבדיקה ללא שינוי.

06/07/2022 | 10:45 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לפי הממצאים שתארת - לא ניתן לומר בוודאות מה האבחנה. יתכן שמדובר בזיהום או גידול. אני מבינה שגם הרופא המטפל לא בטוח מה האבחנה ולכן הפנה אותה לבדיקות נוספות. בסופו של דבר יתכן שיהיה מקום לשקול ביופסיה. בהצלחה

06/07/2022 | 11:11 | מאת: בלונזית

ממש תודה רבה על תשובתך המהירה

מנהל פורום סרטן ריאה