תוצאות סי טי בריאות לקראת ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/07/2022 | 23:08 | מאת: סי טי שמראה גוש לבן בריאה הימנית

שלום רב, סבתא שלי (79) עשתה סי טי בריאות (לא כי לא הרגישה טוב אלא ממש במקרה) וראו בריאה הימנית גוש הפנו לביופסיה. אציין שהיא מעשנת. הרופא אמר שזה לא חייב להיות גידול ויכול להיות גם זיהום.. השאלות שלי הן: האם זה באמת יכול להיות משהו אחר? (אין לה תסמינים היא מרגישה מצוין). שאלה נוספת: והריאות שלה הבטן והרגליים (עשתה גם סי טי) נקיות אם זה היה גידול והיה שולח גרורות האם היו רואים בסי טי? תודה רבה

06/07/2022 | 10:43 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, עקרונית הגוש לא חייב להיות גידול ממאיר, אבל אם יש רקע של עישון כבד - חייבים לפעול מתוך הנחה שזה באמת גידול. בכל מקרה - למה לעסוק בניחושים. ביופסיה תתן את התשובה המדוייקת ביותר. לגבי גרורות - תלוי איזה סיטי עשתה. אם אכן יתברר שמדובר בגידול ממאיר - היא תופנה לבדיקות נוספות שיוכלו להראות אם יש או אין גרורות. כל עוד אין אבחנה מדוייקת - השאלה לא רלוונטית. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה