סרטן ריאות עם מוטציה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/06/2022 | 16:05 | מאת: טלי

שלום דוקטור יש לי סרטן ריאות ששלח גרורות עם מוטציה ב EGFR וגם אמפליפיקציה ב EGFR שהגיב לטרסיבה ועכשיו קיבלתי תוצאות של MRI שיש גרורות חדשות במוח ,נלקח לי בדיקת דם כדי לראות אם יש מוטציות חדשות השאלה שלי היא בהנחה שלא ימצאו מוטציות חדשות ,מה הסיכוי שתהיה לי תגובה עם טגריסו והאם זה גבוה או שכדאי לעבור ל Amivantamab and Lazertinib תודה רבה

28/06/2022 | 17:11 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום טלי, זו שאלה מורכבת שקשה לענות עליה בפורום. בעקרון יש סיכוי לתגובה לטגריסו. זו תרופה שנכנסת למוח ברמה טובה, יותר מטרסיבה ולכן יש מקום לשקול לנסות, למרות שאין מוטציה של עמידות. לגבי שתי התרופות שציינת - הן עדיין רחוקות מאישור ע"י רשויות הבריאות ולכן ניתן לקבל אותן רק במסגרת של מחקר קליני. עיקר הפעילות שלהן היא במוטציות באקסון 20. אני לא יודעת אם זו רלוונטי לגביך. אני בטוחה שהרופא המטפל ידע לענות יותר לעומק. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה