ממצאים בריאות גרורות?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/05/2022 | 12:40 | מאת: ממצאים בריאות

לפני 4 שנים עשיתי סיטי כליות, בגלל אבן, נתגלה לי בחלק התחתון של ריאת שמאל ממצא 3 ממ, עשו לי סיטי ראות, היו 2 ממצאים אחד בריאת ימין למעלה 4 ממ. במעקב גדלו ל4, 5 ממ. לא נעשתה ביופסיה רק מעקב. לפני מספר חודשים נתגלה לי בהדמיתmri ערמונית ממצא סרטני pirads3, 3ממ אונה אחת בלבד. כיוון שרוצים שאני רק אשאר במעקב, האם לא יתכן שהממצאים בריאות הם גרורות של סרטן ערמונית, והאם הדמית pet ct psma,זו בדיקה נכונה לאבחן את העובדות לגבי הממצאים בריאות וסרטן הערמונית יחד?כדי לקבל תשובה בשלב הזה בהדמיה? או שהנזק מpet ct psma גדול מהתועלתבמצב זה?תודה

28/05/2022 | 14:20 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, תאורטית יתכן שאת הצודק אבל בפועל - קשריות בריאות הן דבר מאד שכיח ובמימדים קטנים כמו שתארת רובן המכריע אינן סרטן. כמו כן, סרטן ערמונית התחלתי (כפי שהבנתי ממה שכתבת) - מאד מאד נדיר שהוא שולח גרורות, אם בכלל. כך שהסבירות שזה המצב היא מאד מאד קטנה. חשוב לזכור שבפורום אנחנו נותנים תשובות כלליות, על בסיס מה שהשואל כותב, וזה לא מחליף יעוץ רפואי מעמיק שצריך לקבל מהרופא המטפל. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה