Ct חזה …….

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

26/05/2022 | 21:02 | מאת: שני

שלום רב ד״ר. אני בת 26 הופנתי לבדיקת ct חזה עם ובלי חומר ניגוד בחתכים דקים .לפני הבדיקה לא כל כך הבינו למה הרופא מתכוון ואז אמרו לי יש מכשיר סיטי מיוחד לזה במקום שנעביר אותך שוב פעם סריקה או משהו כזה. לאחר מכן שהגיע הפענוח היה רשום בפרטים שהבדיקה בוצעה עם חומר ניגוד אך לא היה צויין שנעשה שוב גם בלי חומר ניגוד. שאלתי היא - האם לדעתך הבדיקת סיטי בוצעה עם ובלי ? משמע כפול קרינה? או שבוצעה לי סריקה אחת …? בכל אופן מה הסיכוי גם אם בוצעו 2 סריקות בבדיקה מה רמת הקרינה?( בהתחשב לכך שב2018 עברתי גם ct חזה עם חומר ניגוד) מה הסיכון שבעתיד אחלה בסרטן ? סליחה על השאלה הארוכה.

28/05/2022 | 11:05 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שני, אין סכנה מיידית מהבדיקות שעשית. באופן כללי קרינה מצטברת במשך החיים יכולה להשפיע לרעה על הסיכון לסרטן אבל הסיכון בסה"F קטן. הסיכון הזה בטל בשישים לעומת הסיכון של לפספס מחלה שאפשר לטפל בה. כך שאת יכולה להיות רגועה ולהתרכז בסיבה שבגללה שלחו אותך לבדיקה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה