מה הסיכון בחידוש אימונותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/04/2022 | 13:01 | מאת: דרור

שלום דוקטור התחלתי טיפול מונע באימונותרפיה לאחר כריתה של הגידול ולאחר טיפול אחד עשיתי עליות באנזימי הכבד בדרגה 4 ,ALT היה 650 ,ו AST היה 545 ולכן הפסקתי טיפול וטופלתי בסטרואידים עד לרזולוציה מלאה של אנזימי הכבד שחזרו לנורמה .כעת המחלה חזרה גרורתית ..מה הסיכון כעת לחזרת התופעת לוואי תחת טיפול בניבולומאב 3 מיליגרם ואיפילימומב 1 מיליגרם ומה הסיכון שהיא תהיה פטלית תודה רבה

18/04/2022 | 13:40 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דרור, הסיכון שתהיה שוב הפרעה בתפקודי כבד קיים, אבל זה לא וודאי, ולכן צריך לעקוב. אפשר לתת אימונותרפיה עם מינונים קטנים של סטרואידים בו זמנית. יש צורך לעשות מעקב קפדני אחרי תפקודי הכבד כאשר אתה מתחיל את הטיפול. הסיכוי שההפרעה בתפקודי כבד תהיה פטאלית הוא אפסי כי יעקבו אחריך ובמידת הצורך - הטיפול יופסק ותקבל סטרואידים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה