יש לי copd וקשיי נשימה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/03/2022 | 04:13 | מאת: דפנה

דר שלום ותודה מראש, אני מעשנת כבדה מאד 50 שנה הפסקתי לעשן בערך שבועיים לא אחזור לעשן לעולם. ביוני שעבר הפסקתי לחמישה חודשים פעם ראשונה בחיי וחזרתי לעשן חודשיים בטעות. שנים אני סובלת מהריאות. אינני יודעת בדיוק כמה שנים יש לי copd אבל אני מעולם לא לקחתי משאפים או תרופות רק אנטיביוטיקה לא מעט שהיו לי התלקחויות של ברוכניט כרונית שאני סובלת. כרגע אני נושמת יחסית טוב אבל עדיין יש לי קשיי נשימה שגם מעיר אותי בלילות ובמיוחד שאני עולה במדרגות או עושה הליכה קצת מהירה די סובלת, אני נגד תרופות ומשאפים. אני מצרפת ברשותך את הסיטי שעשיתי לפני חודשיים וחצי ללא חומר ניגודי לווריד. והשאלה שלי אם זה נכון מה שקראתי בגוגל שתוך 4 שנים אני ימות כלומר מי שסובל מcopd חי עד 4 שנים האם זה נכון אז אם ככה אתכונן. מצ"ב הסיטי: הבדיקה בוצעה בתאריך: 2021/12/14 החזה נסרק מגובה הכניסה לבית החזה ועד גובה האדרנלים ללא הזרקת יוד תוך ורידי. פרטים קליניים - מעקב קשריות. 23.1.21 להשוואה לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר. פרנכימת הריאות - אמפזמה ריאתית צנטרילובולארית ידועה בולטת באונות העליונות. קשירית ריאתית קטנה ב RML ללא שינוי. שתי קשירות זעירות תת פלאורליות בפסגה מימין, ללא שינוי. גרנולומה זעירה בבסיס משמאל. מעבר בטן חזה - תהליכים קטנים בגובה התעלה הפוראמניאלית במעבר חזה בטן, ללא שינוי. בקע היטאלי קטן. סיכום: קשירות ריאתיות קטנות/בודדות, ללא שינוי. אמפזמה ריאתית. מהי תשובתך לגבי השאלה שלי שתוחלת החיים שלי תהיה קצרה מאד. תודה רבה לך על הסבלנות ואני מודה לך מכל ליבי. רוני

19/03/2022 | 08:56 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רוני, CT הוא לא מכשיר לניבוי תוחלת חיים! מה שברור הוא שרואים בריאות נזקי עישון. אני לא חושבת שצריך לעסוק בכמה זמן עוד תחיי, כי אף אחד לא יודע, אלא בהרגשה שלך ובאיכות החיים שלך . לשם כך הייתי מציעה לפנות לפולמונולוג בהקדם, הוא יוכל להציע לך טיפול שישפר את ההרגשה שלך. במקביל הייתי שוקלת בירור קרדיאלי, יתכן שחלק מהתלונות שלך שייכות לבעיה בלב ולא בריאות. העיקר שלא תחזרי לעשן! בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה