חזה אוויר בחולת סרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/02/2022 | 23:00 | מאת: דויד1

שלום.חולת סרטן ריאות,בנוגע לחזה אוויר: האם יכול להגרם מניקור/ניקורים חוזרים להוצאת נוזל מהריאה? או-מאילו סיבות אחרות? האם רואים אותו באולטרא סאונד שעושים לפני ניקור נוזל מהריאות, כמו שרואים את כמות הנוזל? (שעושה מי שמבצע את פעולת הניקור). האם רואים את האוויר של חזה האוויר בסיטי עם חומר ניגודי? בפאט סיטי? האם נקז קבוע-פלורקס לניקור נוזל מהריאות מוציא גם את האוויר של חזה האוויר? אודה גם לכל מידע נוסף בנוגע לתופעת חזה אוויר.

26/02/2022 | 08:47 | מאת: mag123

שלום דוד, חזה אויר יכול להגרם מניקורים חוזרים. לפעמים הוא נגרם כתוצאה מחוסר גמישות של קרום הריאה שמתקשה לחזור למקום לאחר ניקור הנוזל. רואים את זה בסיטי, אבל הכי טוב - בצילום חזה. באולטרסאונד מאתרים את הנוזל ולא את האויר. פלאורקס מאפשר ניקוז נוח של הנוזל בלי ניקורים חוזרים אבל הוא לא מוציא את האויר. אם חושבים שיש צורך בטיפול כירורגי בחזה אויר - מכניסים נקז אחר וזה נעשה באשפוז. בעקרון צריך להתייחס למצב החולה בכללותו ולא רק לחזה אויר שיש לו. בהצלחה

27/02/2022 | 19:09 | מאת: דויד1

בסיטי נאמר-"פלס אוויר נוזל בפסגת הריאה מימין,קרוב לוודאי לאחר ניקוז פלואורלי".מדובר בחולת סרטן ריאות דרגה 4,עם ניקורים חוזרים 4פעמים בריאה הימנית,האם ואיזה מעקב יש לבצע לעיניין האוויר,בכדי לדעת אם יש להכניס נקז,שכן גם עקב מצב הריאות והנוזל ישנן בעיות נשימה ושימוש מסיבי במחולל חמצן,עוד לפני הופעת האוויר בריאות.

מנהל פורום סרטן ריאה