ממצא שאתי PET CT בריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/02/2022 | 23:34 | מאת: שי

בבירור PET CT נמצאו הממצאים הבאים: צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בבלוטה 1.1 ס״מ סופרא קוליוקולרית מימין. חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעצמה גבהה בגוש במדיאסטינום רטרוקוואלית בגדול כ-1.5*2.5 ס״מ התהליך מצר ויתכן חודר לברונכוס הראשי מימין. קליטה פתולוגית של FDG בבלוטה בשער הריאה מימין בגדול 1.1 ס״מ בCT מודגמים מספר מודולים בריאה בגודל עד 0.6 ס״מ. מודגמת הסננת GGO בעיקר ב-RUL. לסיכום: קליטה פתולוגית של FDG כמתואר מתאימה להתליך שאתי. מה פירוש?? אודה האם זה בטוח סרטני או לא?

15/02/2022 | 08:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שי, רק ביופסיה קובעת בוודאות אם מדובר בסרטן ומאיזה סוג. מכיוון שקיים כאן חשד מומלץ להתקדם במהירות לביופסיה ע"מ להגיע לאבחנה מדוייקת ולהחליט על טיפול. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה