נשימת/שאיפת פירורי "בד לא ארוג"

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/02/2022 | 17:06 | מאת: רוני

שלום, יש לי מתקן תלייה לבגדים שהכיסוי שלו עשוי מחומר שמוגדר: Non-woven fabric, לאחר מספר חודשים, הוא החל להיקרע/להתפורר, כל נגיעה בו לצורך הזזה/פתיחה, גורמת לקרע/התפוררות, היום החלטתי להסיר את הכיסוי ובעת ההסרה הוא כמובן התפורר, חלק לחתיכות גדולות יחסית וחלק לפירורים, האם יש סיכון בריאותי בנשימה של הפירורים האלה? לא שיערתי שפירוק של ארון בד יידרוש מסכת אבק, הייתכן? תודה רבה

12/02/2022 | 20:15 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רוני, לא ניתן לענות במדויק על שאלתך בלי לדעת מה החומר המדוייק. אני מאד מקוה שחשיפה חד פעמית לא גרמה לנזק. בברכה,

13/02/2022 | 06:28 | מאת: רוני

זה מה שמצאתי בחיפוש: "בד לא ארוג הוא חומר דמוי בד העשוי מסיבים קצרים או ארוכים, המחוברים זה לזה באמצעות טיפול כימי, מכני, חום או ממס. המונח משמש בתעשיית הטקסטיל לציון בדים, כגון לבד, שאינם ארוגים ואינם סרוגים, כלומר אינם עשויים מחוטים. עם חומרי הגלם לייצור בד לא ארוג נמנים סיבי פוליאסטר, סיבי ויסקוזה וגרגירי פוליפרופילן." תודה

מנהל פורום סרטן ריאה