נשימת סיליקה חד פעמי - סיכון

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/02/2022 | 18:30 | מאת: נועם

שלום, רציתי לשאול האם ממקרה חד פעמי בו נחשפתי לאבק סיליקה/שיש מלאכותי יש סיכון כלשהו לנזק לטווח ארוך? אתאר בקצרה את המקרה: אני עובד במקום בו אנו מבצעים מדי פעם, תחזוקה למשאבות (ללא כל קשר לשיש/אבק), בד"כ אין קשר אליי (אני לא מכונאי), הפעם הייתי נוכח בפירוק של המשאבה שהגיעה מלקוח והיא הכילה שאריות של מה שעבר בה – אבק לבן של שיש מלאכותי (שנוצר בתהליכי החיתוך/ניסור וכו'). לצערי הרב, מברג פנאומטי שהשתמשו בו בסמוך אליי, על מנת לפתוח את ברגי המשאבה, נתן משב רוח שהעיף את האבק מהמשאבה לכיוון הפנים שלי. ביום-יום אין לי נגיעה או קרבה כלשהי לאבק כזה. בסוף היום, כשקראתי על הנושא, נבהלתי מאוד ואני מודאג. תודה רבה

08/02/2022 | 08:59 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נועם מרבית הסיכויים שחשיפה חד פעמית לא תביא לנזק ריאתי. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה