סיטי חזה והערכה של בדיקות דם תקינות אבל גבוליות.

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

21/01/2022 | 14:48 | מאת: אני

בבדיקת הסיטי שעשיתי בצילומים נראה כאילו חסרה ריאה אחת, לצערי עבדתי במעון סיטי וגם בלימודים היה קורס על בדיקות בהקשרים פסיכולוגיים שונים. האם לא ניתן לאבחן ממצא במידה והבדיקה היכ ללא חומר ניגוד? מה הקריטריון לאבחן ממצא כחשוד? Glucose ­Blood  (mg/dl) 70-­100 100 Potassium ­Blood  (meq/l) 3.5­-5.2 4.5 Calcium ­Blood, total  (mg/dl) 8.1­10.4 10.1 Bilirubin ­Blood, total  (mg/dl) 0.1­1.1 0.38 SGPT (ALT) ­Blood  (U/L) 7­45 10 Alkaline Phosphatase ­Blood  (U/L) 45­115 62 gamma GT ­Blood  (U/L) 7­39 13 Osmolality (calc.)  (mOsm/KgH2O) 275­295 291 Troponin­I HS  (ng/L) 12 2.8 Crp 7.39 Co­Oxymetry/Blood Gas Analysis  Saturation, O2  (%) 94­98 34.8 pO2 18.8 Acid/Base Balance/Blood Gas Analysis  HCO3 (Bicarbonate)  (mmol/l) 27.9 Base Excess 2 7  אני משתילת גושים שחורים שנראים כמו אוסף סיבים...משתעלת יותר משנתיים, ב 2018 הייתי עם דלקת ריאות חריפה ללא יכיל לנשום במשך חודש וחצי, רופא המשפחה פתר בצילום רנטגן שייכ תקין , הסיטי ללא חומר ניגוד אבל בוודאות יש משהו. בביקור המיון נאמר בדיון מול רדיולוג בהסתכלות על CT חזה ללא רושם לממצא, ייתכן הצללה עדינה משמאל כשאריות של דלקת ריאות. מעט ברונכאקטזיות, ידוע על רקע של עישון . אני מרגישה שאני מפספסת משהו תודה

22/01/2022 | 10:23 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום, קשה קצת לעקוב אחר השאלה שלך ובמיוחד שבפורום לא ניתן יעוץ אישי אלא תשובות כלליות על שאלות כלליות. אני מציעה לפנות בהקדם עם תוצאות הבדיקות, כולל הסיטי, לרופא ריאות. אני בטוחה שהוא יוכל להתייחס לממצאים הסיטי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה