הצללה בריאה ימין אצל אבא שלי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/01/2022 | 21:05 | מאת: מיה

שלום רב לפני כמה ימים אבא שלי היה בטיול עם לינה ובשעות הלילה חש כבדות בנשימה מין מועקה שהוא אפילו מתקשה להסביר , הזמינו לו אמבולנס עשה את כל הבדיקות והכל יצא תקין גם מדדי לב ובדיקות דם . יום למחרת הלך לרופא משפחה שאבחן אותו עם מתח נפשי ושלח אותו הביתה עם תרופת הרגעה , באותו יום שוב חש קוצר נשימה ומועקה לקחנו אותו לבית חולים עשו לו אתכ כל הבדיקות שיצאו תקינות מלבד צילום רנטגן ריאות שנרשם בו שיש הצללה בצד ימין וכניסת אוויר מופחתת אבי נלחץ מאוד ושאל את הרופא אם יש סיכוי שיש גידול והרופא אמר ש ב 90% זו רק דלקת שכבר עברה והשאירה סימן ( אח שלי ראה את הצילום ואמר שראה משהו בצבע לבן) . אבא שלי בן 60 מעשן 40 שנה , אני חוששת מאוד , קבענו לו תור לסיטי בינתיים תחושת המועקה הזו באה והולכת והוא נראה מדוכא , האם יש סיכוי שההצללה הזו לא גידול ??? הממצא הזה נמצא במקריות בצילום .. מה הכוונה כניסת אוויר מופחתת יש סיכוי שיש תהליך תופס מקום ???

19/01/2022 | 22:51 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיה, צריך לחכות לבדיקת הסיטי ואז להתייעץ עם רופא ריאות. אצל מעשנים יש שינויים בריאות שאינם בהכרח גידול. אי אפשר לענות על שאלותייך ללא נתונים, גם אין טעם בדיון תיאורטי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה