פענוח בדיקת hrct חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/01/2022 | 03:18 | מאת: דניאל

שלום רב ! אמי עברה צילום hrct, היא בת 62 ויש לה שיעול ממושך כבר כשנתיים. טופלה במשאפים אבל בם לא כל כך עזרו. עברה בדיקת hrct. קבענו תור לרופא ריאות אבל הוא די ארוך ורציתי לדעת עד כמה חמור מה שרשום פה. האם יש חשד לסרטן? והינה התשובה : ארטיפקטים נשימתיים באיזורי ה-midzones של הריאות. טרכאה במראה תקין. עיבוי דופני דיפוזי של סימפונות הריאה. פרנכימת הריאות ללא עדות לתסנין או תהליך מוקדי חשוד. רטיקולציה תת פלאורלית מינימלית בבסיסי הריאות. הצללות GGO תת פלאורליות עדינות ב-RML ,באספקטים הלטרליים של הלינגולה והסגמנט הסופריורי של ה-LLL ,וסירכות פלאורו-פרנכימתיות ב-RML ובלינגולה. גרנולומות מסוידות קטנות באונות התחתונות. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. במיצר מודגם ריבוי קשריות לימפה במימדים גבוליים של עד כ-10 מ"מ בציר הקצר. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות בבשערי הריאות. אאורטה החזית עם שינויים טרשתיים מסויידים, ללא הרחבה פתולוגית. העורק הראתי הראשי ברוחב תקין. הלב תקין בגודלו, עם הסתיידויות בעורקים הכליליים, ללא תפליט פריקרדיאלי תודה רבה דר!

15/01/2022 | 08:18 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דניאל, אני לא רואה כאן משהו דחוף אבל בהחלט כדאי להתייעץ עם פולמונולוג בהקדם. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה