קיטרודה למי שבעבר עבר השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/01/2022 | 11:36 | מאת: ורד

שלום דוקטור לפני 20 שנה עברתי השתלת מח עצם בגלל פנקוני אנמיה וסבלתי גם מ GVHD ,עכשיו אני חולה בסרטן והרופאים חושבים על קיטרודה האם הקיטרודה יכולה לעורר את ה GVHD ואם כך האם זה שיקול לא לקחת ,והאם קיטרודה יכולה לעשות דחייה ,ושאלה נוספת האם דווקא בגלל הפנקוני אנמיה שזה קשור כמה שהבנתי לתיקון נזקים בדנא ,דווקא בכזה מצב יש יתרון לקיטרודה תודה

15/01/2022 | 08:20 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ורד, לגבי השתלת מח עצם - חולים המטולוגים שעברו השתלה יכולים לקבל קיטרודה. זה הידע שלי אבל כדאי להתייעץ עם ההמטולוג שלך. לגבי הפנקוני - אין לי ניסיון עם זה. הכתובת לשאלה הזאת היא גם ההמטולוג. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה