כימותרפיה בסרטן ריאות עם גרורות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

26/12/2021 | 17:01 | מאת: דורון

שלום דוקטור לאשתי גילו סרטן ריאות עם גרורות לפני שנתיים ,היה לה מוטציה ב EGFR והיא קיבלה טיפול בטגריסו אבל המחלה החמירה לאחרונה .היא קיבלה קורס ראשון של קרבופלטין וטקסול עם אימונותרפיה והגיבה ממש רע .הרופא רוצה בגלל זה לחלק את הכימותרפיה לשלוש ולתת כל שבוע במקום כל 3 שבועות ,ורופא אחר אומר לתת רק אלימטה עם המשך של הטגריסו שאלותי הם 1.האם חלוקה ל 3 של הכימותרפיה אכן מורידה את תופעות הלוואי באופן משמעותי 2.האם באמת אלימטה יעילה תודה

26/12/2021 | 20:24 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דורון, אם מחלקים את הכימותרפיה היא יכולה להיות עדיין יעילה והכי חשוב - שלאשתך תהיה איכות חיים. אלימטה יעילה באופן כללי אבל כמו בכל תרופה, כל אחד מגיב אחרת. לכן צריל לתת ולבדוק. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה