מבקשת לעדכן אותך בבקשה אנא עזרתך

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/12/2021 | 09:05 | מאת: דפנה

שלום דר יקרה, רופא הגסטרו לקח 2 ביופסיות וזה נעשה באוקטובר לפני חודשיים מהוושט ומהקיבה. מיוני אני מדממת בבוקר אבל בזמן האחרון זה החריף דם עם קרישי דם קטנים. אני גם בבוקר מנסה בכח להוציא כדי לראות מפחד מנסה אפקט של הקאה. היום בבוקר היה ל גם דם על השיניים ויצא דם ויש גם על הציפה של הכרית. השאלה שלי האם מהביופסיה נהיה שם פצע וזה לא נרפא ונהיה יותר גרוע? במשך היום אין לי דם שאני שותה ואוכלת אבל יש לי כל הזמן תחושה של דם בוושט ובפה כמו קילקול קיבה כזה הרגשה נוראית. אגב, אתמול עשיתי סיטי חזה שאלתי את הטכנאית להוריד מסכה אמרה מה שאת רוצה לא ידעתי והייתי עם מסכה היה לי קשה להכניס את האוויר ולא לנשום ולאחר מכן להרפות מקווה שזה לא פגע בבדיקה, טעות שלי שלא הורדתי את המסכנה. מבקשת לדעת מהיכן הדם לדעתך אם עשיתי את כל הבדיקות, א.א.ג, סיטי, גסטרוסקופיה שכתב: ושט- תקין לכל אורכו מסתיים בגובה 36 ס"מ עם בקע סרעפתי של כ 6 ס"מ ואזופגיטיס דרגה A נלקחו ביופסיות מהמעבר למבחנה 2 קיבה- תקינה לכל חלקיה. באנטרום פרה פילורי רירית מודלקת קלות עם בליטות שטוחות אדמדמות נלקחו ביופסיות למבחנה 1 תריסריון- בצל התריסריון וחלקו השני תקינים. קראתי שיש מצב שבגסטרוסקופיה יכול להיות סיכונים במיוחד שלוקחים ביופסיה וזה דימום וקרע בוושט,, האם זה המצב לדעתך בטעות כמובן, כי הדם החמיר? מה לעשות? אנא ממך דר' יקרה תשתדלי לעזור לי ותבורכי. תודה רבה רבה מקרב לב

17/12/2021 | 13:32 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דפנה, ברור שבפורום אי אפשר להגיע לאבחנות אבל אני אומרת שוב - אם יש נזק לושט בזמן בדיקת הגסטרוסקופיה - הוא בא לידי ביטוי מיד ולא לאחר חודשיים. בכל מקרה הייתי מציעה שלא תעשי תנועות הקאה או תרגילים אחרים כדי לגרום לדם לצאת ושתפני שוב לרופא גסטרו להמשך בירור. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה