אשמח לפענוח או תרגום במילים פשוטות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/12/2021 | 16:29 | מאת: אורטל

הלן ממצאי בדיקת PET-CT עם הזרקת FDG הבדיקה בוצעה מבסיס הגולגולת עד המפשעות. הבדיקה אינה אבחנתית לחלקי המוח הכלולים בשדה הבדיקה. סיבת ההפניה: בירור נגע ריאתי. אין בPACS בדיקות קודמות לצורך השואה. בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. חומר ניגוד: המטופל קיבל 3.70mCi של FDG ו 75.00cc של אומניפק. צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. אברי הצואר ללא מצא משמעותי. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוה בגוש ב- RUL עם שלוחות אל הפלאורה היקפית, גודלו כ- 2.2*2.8 ס"מ. מודגמת אמפיזמה ריאתית. כמו כן מודגמים תסנינים מעטים בלבד בסיסי הריאות בעיקר מימין. המדיאסטינום ושערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. רטרופריטונאום ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני. סיכום: קליטה פתולוגית של FDG כמתואר מתאימה לתהליך שאתי ב- RUL. נחוץ בירור היסטו-פתולוגי בהתאם לקורלציה קלינית.

17/12/2021 | 13:30 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אורטל תמצית הבדיקה היא שיש גוש בריאה הימנית וצריך לקחת ממנו ביופסיה. אני מציעה לפנות בדחיפות לרופא ריאות או לרופא שהפנה אותך לבדיקה כדי לבצע את הביופסיה ולברר מה מהות הגוש. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה