סרטן ריאות גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/12/2021 | 14:10 | מאת: יהודית

שלום רב לפני כמה חודשים התפתח אצל אמא שלי [בת 62 ]חולשה וכאבים בפרקים ואנמיה מחוסר ברזל ובצקות ברגליים והיו לי מדדי דלקת גבוהים. עשיתי CT והתגלה גידול בריאות שלב 3B בפט סיטי באותו השלב לא היה מחלה מרוחקת .טופלתי בכימותרפיה עם הקרנה ולאחר מכו הספקתי לקבל עוד 2 מחזורים אימפינזי .ואז נעשה פט סיטי שהדגים שהמחלה גרורתית לאדרנל ולתת עור וגרורות בשרירים .נעשה בדיקה גנטית שלא מצאה מוטציות .PDL1 יותר מ 50 אחוז ולכן התחלתי לפני חודש וחצי טיפול בקיטרודה לבד .כיום אינני מסוגלת לאכול ומקיאה .האם זה יכול להיות תופעת לוואי של קיטרודה ,ובמידה וזה קשור למחלה עצמה שלא מגיבה לקיטרודה האם יש עדיין סיכוי שהמחלה תגיב תודה רבה

14/12/2021 | 23:26 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יהודית, זה בהחלט יכול להיות קשור לאינפינזי או למחלה. צריך לברר. את צריכה לפנות בדחיפות לאשפוז יום בו את מטופלת כדי לקבל טיפול וגם כדי להיבדק. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה