שאלה לגבי דם כל יום בבוקר כבר חצי שנה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/12/2021 | 09:45 | מאת: דפנה

דר שלום, מחודש יוני שקיבלתי ברונכיט והתחלתי להוציא בהתחלה מעט דם בכיח/רוק נמשך עד היום והדם בכמות גדולה יותר. רופא א.א.ג בדק לפני 3 חודשים אמר שהכל נקי, סיטי בסוף יוני יש copd והצטלקויות עקב עישון של ארבעים שנה שהפסקי לעשן חצי שנה, עשיתי גסטרוסקופיה לפני חודשיים יש בקע 6 סמ דלקת בוושט ודלקת בקיבה קלה. אני משתדלת לעשות על כל הבדיקות הדרושות ולא נשאר יותר, בשבוע הבא יש לי שוב סיטי ריאות שעשיתי לפני חצי שנה. היום התעוררתי בבוקר בבהלה שיצא לי שפריץ של דם אדום טרי כמו שנפצעים ויוצא דם עם קצת רוק זה היה מבהיל ברמה שקיבלתי הלם. במהלך היום אין לי דם אלא אם אני ממש בכח מנסה אבל טיפה בקושי אבל כן יש לי כל הזמן טעם מוזר בפה ובוושט של דם הרגשה נוראית ותיאבון מועט. השאלה החדשה שלי שעלה לי לראש עכשיו האם בגסטרוסקופיה האנדוסקופ יכול לפגוע בטעות בכלי דם ולגרום לו לדמם ולנקב בצורה מסיבית כזאת ולא להתרפא. יש דבר כזה??? מחודש יוני זכור לי שהתחיל טיפות דם בכיח שהוצאתי וזה התגבר במיוחד אחרי הגסטרוסקופיה. האם מהביופסיה יש דבר כזה שגורם פצע /חור שלא מגליד? יש לי תור לרופא ב- 28.12 לגסטרו שעשה לי את הגסטרוסקופיה מה לשאול אותו? תודה רבה מקרב לב על הסבלנות והתשובות, תבורך, תודה.

10/12/2021 | 19:09 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דפנה, אין שום סיכוי שהגסטרוסקופיה גרמה לנזק שמתבטא בדמם טרי לאחר חודשיים. אם היתה נגרמת פציעה בזמן הגסטרוסקופיה הדמם היה מיידי. אני חושבת שצריך להעריך שוב את מצב הריאות, ולכן טוב שאת חוזרת על הסיטי בעוד שבוע. במקביל - תחזרי לרופא גסטרו כפי שממילא תכננת. אם תהיה שוב פליטה של דם טרי בכמות משמעותית (כמו חצי כוס) - תפני לחדר מיון. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה