תוצאות בדיקת סיטי - באיזה שלב אנחנו?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/11/2021 | 06:00 | מאת: בת של

מודגם גוש 2*3.3 במיצר פארא טרכיאלית מימין במיצר (94-201). מספר בלוטות לימפה קטנות תת קרינריות. בלוטת לימפה בגודל 2.6*1.1 ס״מ צמודה לקשת האארוטה (94). גושי בלוטות בשיער הריאה הימנית הגדול מבינהם 2.3*3.1 ס״מ (126) הגורמים ללחץ על דופן קדמית של ברונכוס ימני ראשי וברונכוס לrul .(201-118( בלוטות לימפה בגודל עד 1 סמ בציר קצר בשער הריאה השמאלית (110,108,113). כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. ללא תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליטים פלואריאליים דו״צ. פרנכימת הריאות: שינויים אמפיזמטיים בריאות דו״צ, בעיקר באונות העליונות עם בולות תת פלאורליות. מודגם תהליך עם גבול ספיקולרי בגודל 2.5*3.2 סמ (201-46) הגורם למשיכת פירוקה כלפיו. הצללות עדינות בצורת ״זכוכית מט״ מתחתיו (61). תהליך היפודנסי עם גבול ספקולרי בגודל 1.5*2 סמ צמוד לשער הריאה הימנית בrul. קשרית פרפרית בגודל בגודל כ 2 מ״מ באספקט אחורי של rul )69). קשרית כ10 מ״מ באספקט קידמי של סגמנט עליון ב rll )109. קשרית כ4 מ״מ בrll. (213) מעבר חזה בטן- כבד במרקם שומני 44hu לאחר הזרקת חומר ניגודי. מוקד היפודנסי 10hu בגודל 10 ממ בסגמנט 6 של הכבד (300), ייתכן ציסטה. כיס מרה עם דופן מעובה בלתי אחיד, מעוות בצורתו (310), ללא אבנים מסויידותבתוכו. אדרנל שמאלי בגודל תקין. עיבוי/מלאות בגבעול של אדרנל ימיני בסמיכות 39hu בגודל 17 ממ (292). לבלב אטרופי לכל אורכו. ציסטה קורטיקאלית בכליה שמאלית (334). מבנה גרמי- שינויים ניוונים בעמוד שדרה גבי. מודגם תהליך באספקט ימני של גוף חוליה d9 הגורם להרס גרמי ופורץ לתוך תעלה ספינאלית מימין (201-205) מודגם תהליך רקמתי באספקט אחורי של צלע 4 מימין הגורם להרס גרמי (103). מודגם תהליך רקמתי הגורם להרס החלק עליון של סקפולה ימנית (58). השאלות: אילו בדיקות מומלץ לבצע? (אין בעיה תקציבית) כרגע קבענו (petct, ראש עם מוגדלניופ mri, גראנדט 360, ביופסיה) האם הסרטן הגיע לעצמות? באיזה שלב אנחנו? אשמח לכל פיסת מידע שתעזור לי. תודה רבה!

18/11/2021 | 19:20 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, כפי שאת בוודאי מבינה הפורום נועד לשאלות כלליות, לא ממש טיפול בחולים. באופן כללי אומר שהדו"ח שציטטת יכול להתאים לשלב 4. יש צורך בעוד בדיקות ואפיונים של הגידול. אני מקוה שנעשתה כבר ביופסיה. אני ממליצה לקבוע תור דחוף לאונקולוג במרכז הסמוך למקום מגורייך. זה הדבר הנכון לעשות כעת. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה