חוטי דם בליחה- אשמח לחוות דעתך

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

17/11/2021 | 13:11 | מאת: גליה

שלום רב. לפני כחודש הצטננתי ובעקבות כך חליתי בברונכיטיס. טופלתי באנטיביוטיקה וראולין וטיפות סטרואיגים לאף. במהלך המחלה היה שיעול קשה וכמה אפיזודות של חוטי דם בליחה במהלך המחלה. אציין שעישנתי במהלך המחלה. ואני עישנתי כ-24 שנים בסה"כ, עם הפסקות, כחצי קופסא בשנים האחרונות, אולי קצת יותר. עקב המחלה הפסקתי לעשן ונכון להיום איני מעשנת כבר כמעט שבועיים. בשבוע שעבר חשתי ליחה בגרון והוצאתי גוש צהוב עם חוטי דם. גם הבוקר, חשתי ליחה בגרון וכשהוצאתי, הליחה הייתה לבנה ובה חוט דם. אציין שהשיעול כבר נפסק וכמעט ואין ליחה במהלך היום. המצב נורא מדאיג אותי ואשמח ליעוץ מה זה יכול להיות. האם יכול להיות מהאף? או עקב הפסקת עישון? אציין שבין מקרה שאירע שבוע שעבר והיום לא היו אפיזודות עם דם, לפחות שמה שהוצאתי... לפני קצת יותר משנתיים עשיתי סיטי חזה והיה תקין. לפני כחצי שנה צילום ריאות תקין. לפני כחודשיים ביקורת שגרתית אצל רופא ריאות- תיפקודי ריאות תקינים. אשמח להמלצה וחוות דעת תודה מראש

18/11/2021 | 19:22 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גליה, חוטי הדם שאת מתארת יכולים להיות תוצאה של השיעול המאומץ אבל לאור הרקע של עישון ממושך אני ממליצה לחזור לבדיקה אצל רופא הריאות. כמו כן - כל הכבוד על הפסקת העישון. תמשיכי כך!! בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה