מה הדרך הכי טובה לטפל בגידול

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/11/2021 | 18:12 | מאת: אדם

אני חולה סרטן ריאות כבר 5 שנים ומטופל בטגריסו וקפמטניב .יש לי כאבי גב עזים ואני במעקב כבר כמה שבועות אחרי גרורה בעמוד השדרה D9 D8 .עשיתי MRI שבו כתוב שרואים הגדלה משמעותית של הגידול בגופי החוליות D9 ו D8 וגוף חוליה D8 קרס והגידול צמוד לחוט השדרה .במקבלים בפט סיטי יש ממצאים מעורבים עם רושם ברור להחמרה .מה עדיף במצב זה האם קרינה או ניתוח והאם הקרנה יכולה להעביר את הכאבים העזים ולהפחית את הסכנה לשיתוק כמו ניתוח תודה רבה מראש על התשובה המלומדת

13/11/2021 | 18:34 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אדם, קשה לענות בלי לראות את הצילומים ולהתעמק במצב. בעקרון אם אתה אדם פעיל ומתפקד ניתוח יכול להשיג הקלה מהירה יותר. לאחריו יש צורך בהקרנות. הקרנה יכולה לעזור לטפל בגידול שלוחץ על חוט השדרה אבל אם חוליה קרסה והעצם גורמת ללחץ על חוט השדרה - רק ניתוח יכול לעזור. יש טעם לעשות ניתוח רק אם זה נעשה לפני שיש נזק נוירולוגי בלתי הפיך. כך שאם האפשרות של ניתוח באה בחשבון - אתה חייב להתאשפז ולטפל בזה באופן מיידי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה