עישון סיגרים מזיק כמו סיגריות?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/10/2021 | 23:32 | מאת: סתם מישהו

רציתי לשאול לגבי עישון סיגרים,הרי העשן לא נשאף לריאות ככה שלא יכול לגרום לסרטן ריאות. יש טענה שהסיגר יכול לגרום לסרטן בחלל הפה,הוושט,הגרון אבל ראיתי שהאחוז של המקרי הסרטן האלה נמוך מאוד לעומת סרטנים אחרים.״ מה דעתכם על זה? לקחתי את זה כסוג של תחביב של סיגר או 2 בשבוע. אם מזיק כמו סיגריות אאלץ להפסיק. אם מזיק ברמה סבירה כמו כמעט כל דבר שמזיק היום אהנה מזה.

16/10/2021 | 15:03 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אני לא מכירה מצב של "רמה סבירה". כל סוגי העישון, כולל סיגרים, מעלים את הסיכון לסרטן ואני מאד ממליצה להמנע מהם. אין "כמות מותרת" שאינה מעלה את הסיכון. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה