גרורה מוחית של סרטן ריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/10/2021 | 17:43 | מאת: צביה

לכבוד הדוקטור לפני 7 חודשים אובחנתי עם סרטן ריאה גרורתי עם הרבה גרורות במוח .לפני 5 חודשים עשיתי MRI מוח והתוצאות היו שהכל נקי חוץ טמפורלית משמאל מודגם גע ציסטי איטרה אקסיאלי עם ודול דופי קטן עם האדרה קלושה בודול. גודל המבה הציסטי כ 9*19 מ"מ והודול ברוחב כ 2 מ"מ .ייתכן שמדובר בגרורה ציסטית. הנוירואונקולוג אמר לי להמתין ל MRI נוסף .שבוע שעבר עשיתי MRI נוסף שבו נכתב באונה טמפורלית משמאל מודגם נגע ציסטי אינטרה אקסיאלי עם נודול דופני זעיר וללא האדרה. גודל המבנה הציסטי כ 2*11 מ"מ לעומת 9*19 מ"מ בבדיקה קודמת והנודול ברוחב כ 2 מ"מ. ייתכן שמדובר בגרורה ציסטית, בנסיגה לעומת בדיקה קודמת. מוקד האדרה זעיר נוסף מודגם במיקום קורטיקלי פריאטלי עליון משמאל עם אות נמוך ב-SWI ,במיטת גרורה שהודגמה בבדיקת MRI קודמת ,ללא שינוי מבדיקה קודמת. השאלה שלי האם יש סיכוי שהגידול יקטן עוד או שחיבים הקרנה . תודה רבה

10/10/2021 | 21:23 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום צביה, יש סיכוי שהטיפול שאת מקבלת יגרום לנסיגה נוספת של הממצאים. אם את מרגישה טוב, כדאי לשקול להמתין. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה