לאחר ביופסיה - ממצא בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/09/2021 | 14:32 | מאת: חלי

שלום, בת 61, לפני כ 17 שנה חליתי בסרטן שד (גילוי מוקדם) הוצא בניתוח ומס קטן של הקרנות. בחצי שנה האחרונה החלו כאבים במותן שמאל.. העבירו אותי מבדיקה לבדיקה ורק לפני כחודש החליטו שהדבר הנכון הוא לעשות סיטי חזה. יש לציין כי אני מעשנת 8-10 סיגריות ביום. בחודש הזה עשיתי סיטי חזה, בדיקת פט סיטי וביופסיה. בתחילה ההשערה הייתה כי המחלה חזרה ומדובר בסרטן שד אך לאחר תוצאת הביופסיה נאמר לי כי מדובר בסרטן ריאה… (יש לציין כי עשיתי בדיקת סיטי חזה ב8/2020 ויצא תקין לחלוטין) להלן תוצאת הביופסיה: (נלקחו 2 דגימות) 1) fragments of adenocarcinoma with papillary structures favor lung origin Immunostains- TTF1 diffusely, strongly positive GATA3 positive in a few groups ER positive in a few cells Mammaglobin negative 2) macrophages, respiratory and squamous cell present. ארשום בכל זאת גם את מה שהיה רשום בתוצאת הפט סיטי - הייתה קליטת fdg רק באיזור החזה (צוואר, בטן ואגן ועצמות ללא קליטה ברוך ה׳): חזה: קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בגושים פלאורליים רבים בהיקף ריאה השמאלית עם אטלקטזה נלווית בLLL קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בבלוטות במדיאסטינום, בחלון ap ופרה וסקולי עד 1.5 ס״מ קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בנודול תת פלאורלי בגודל כ0.6 סמ בקדמת LUL קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בבלוטות דיאפרוגמטיות עד 0.6 ס״מ משמאל מודגמים שינויים פוסט אופרטיבים בשד שמאל בתי השחי ללא בלוטות מוגדלות שערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקדיאלי יש לציין עוד כי מלבד הכאבים במותן שמאל (בא והולך…) ההרגשה הכללית היא טובה אני בלחץ לקראת המפגש עם האונקולוג ואשמח לשמוע את דעתך בעניין. מה את חושבת שהטיפול הנכון, כמה זמן, האם התגובות לטיפולים הן טובות בסהכ? את הפט סיטי עשיתי ב3.9, האם לדעתך יש צורך לעשות בשנית? מקווה לבשורות טובות תודה רבה מראש

03/10/2021 | 08:03 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום חלי, אני לא חושבת שיש צורך לחזור מיידית על PET. לגבי הטיפול שתקבלי - יהיה צורך באפיון התכונות של הגידול ע"י בדיקות נוספות של החומר מהביופסיה. אולי זה כבר נעשה - אני לא יודעת. מעבר לכך - קשה לומר מה יהיה הטיפול.באופן כללי יש היום תגובות טובות מאד לטיפולים שונים, ויש הרבה טיפולים חדשים שנכנסו בשנים האחרונות. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה