קשרית בגודל 10*9 בריאה אחרי כריתה של ממצא דומה שהתברר כסרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/07/2021 | 21:50 | מאת: נורית

שלום רב לפני שנה עברתי כריתה של קשרית בריאה שבתשובה הפתולוגית חזר שזה NSCLC . כיום חצי שנה קיימת עדיין קשרית נוספת מאוד דומה בתכונותיה לקשרית הקודמת קשרית GGO בגודל יציב מבדיקה קודמת לפני חצי שנה .הרופא אומר לחזור בעוד חצי שנה עם CT עדכני .השאלה שלי האם העובדה שהגידול שנכרת היה באותו מימדים ויצא סרטני זה לא סיבה לכרות את הקשרית הקימת .ושאלה נוספת מאיזה גודל מקובל לכרות קשרית GGO תודה רבה

31/07/2021 | 13:54 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נורית, זו באמת שאלה - האם הקשרית החדשה היא גידול גם כן או לא. אם החשד שמדובר בגידול גבוה - כדאי לכרות. אם החשד נמוך - אפשר להמשיך לעקוב. זה ענין של הערכת הרופא. אין תשובה כללית לשאלה. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה