שילוב טגריסו עם כימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

07/07/2021 | 12:33 | מאת: דב

שלום וברכה תודה רבה על התשובה .אנחנו כרגע בדילמה ולא יודעים מה לעשות .מדובר בסרטן ריאות עם מוטציה ב EGFR שהתקדם תחת טיפול בטגריסו והיום יש מחלה לפטומנינגיאלית .רופא אחד לשלב ביחד עם קרבופלטין ואלימטה ,גם טגריסו 80 מיליגרם בגלל המחלה המוחית אבל דוקטור אחר אמר לנו שאי אפשר לשלב את זה ביחד [ קרבופטין ואלימטה במינון של שבעים וחמש אחוז מהמנה] בגלל רעילות .יש לנו ביטוח פרטי כך שאין לנו בעיה לשלב טגריסו .מה דעת הדוקטור תודה רבה

14/07/2021 | 18:40 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דב, אין כאן אמת אחת. באמת לא מקובל לשלב, אבל לפעמים עושים דברים "מחוץ לקופסא" כאשר זה מאד הגיוני. אם הטגריסו שולט טוב בפיזור הלפטומנינגיאלי, אני בהחלט מבינה את ההגיון להמשיך טגריסו, למרות הכימותרפיה. בסופו של דבר צריך לבחור דרך ולנסות. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה