סרטן ריאות וגנטיקה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

29/04/2021 | 23:29 | מאת: טליה

שלום ד"ר אני בת 40, מעשנת מזה כ20 שנה עם הפסקות באמצע. כ 2-3 סיגריות רגילות ביום וכשלוש סיגריות מירחואנה. הנשיפות של הסיגריות מריחואנה הן מאד עמוקות. בחודש האחרון אני סוג של מרגישה את הריאות. יש לי מיחושים קלים שאני מרגישה בחזה ובגב כמו דקירות קלות ולאחרונה אני גם מרגישה ליחה וצורך לכחכח בגרון ולהשתעל. אבי נפטר לפני 23 שנה מסרטן ריאות בגיל 63. היה מעשן 2 קופסאות ביום. אני קוראת יותר ויותר על הקשר בין גנטיקה לסרטן ריאות ובמיוחד אצל נשים וכן על עלייה בסרטן ריאות בנשים צעירות מעשנות. הייתי שמחה לשמוע אם אכן יש אמת בדברים. האם זה שאבא שלי נפטר מסרטן ריאות שם אותי בסיכון גבוה יותר כצעירה מעשנת לחלות? מלבד זאת, הקצת ליחה הזו שפתאום קיבלתי והכיחכוחים...זה לא קורה רק למעשנים מבוגרים? זה התחלה של משהו? קצת נמאס לי מהחשש הזה שאני סוחבת איתי סרטן ריאות. הייתי רוצה לעשות סיטי ולגמור עם זה. בהנחה שיש לי ביטוח פרטי איך אני צריכה לעשות את זה? האם יש מרפאות של גילוי מניעתי? תודה רבה

01/05/2021 | 07:57 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום טליה, הקשר הגנטי בסרטן ריאה כמעט שלא קיים. זה לא נושא שצריך להדאיג אותך. אביך חלה בסרטן ריאה בגלל העישון הכבד. המסקנה לגבייך ברורה - צריך לעשות את המקסימום כדי להפסיק לעשן. לגבי הסימפטומים שתארת, הם הרבה יותר אופייניים למחלות ריאה אחרות ולא לסרטן. אני מציעה שתפני ליעוץ לרופא ריאות ע"מ שיבדוק את מקור הסימפטומים וישקול אם להפנות אותך לסיטי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה