תוצאת בדיקת פט סיטי- חזה/ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/04/2021 | 10:16 | מאת: שלום

שלום, בן 64, לפני כשנתיים עברתי טיפולים לגידול בנזופארינקס (הקרנות וכימו). ברוך ה׳ היום אני אחרי ונמצא במעקב אצל האונקולגית. בחודש ינואר האחרון עשיתי בדיקת פט סיטי למעקב ולהלן התוצאה בחלק של החזה: ״מודגמת קליטה מוגברת של FDG חדשה בבלוטה בשער ריאה ימין ככל הנראה ריאקטיבית. תסנינים נודולריים קטנים ground glass חדשים בRUL, כנראה זיהום. ***יש לציין שבדצמבר (חודש לפני בדיקת הפט סיטי) חליתי בקורונה***. האם יכול להיות קשר לתוצאה? בשורה התחתונה של בדיקת הפט סיטי רשום: ״הממצאים בריאה הימנית ככל הנראה זיהום, עם בלוטה ריאקטיבית בשער ריאה ימין. לקורלציה קלינית״. אשמח לדעתך בעניין תוצאת הבדיקה תודה רבה לך, שבוע נפלא

16/04/2021 | 08:32 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שלום, הממצאים שציינת בהחלט יכולים להיות קשורים לקורונה, יחד עם זאת צריך להמשיך ולעקוב, בגלל הרקע האונקולוגי שלך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה