סי טי בית חזה עקב ממצא בולט מתחת לקלביקולה ימנית

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/03/2021 | 22:14 | מאת: ד

שלום, בת 51 , עברתי בדיקת סי טי בית חזה עקב ממצא בולט מתחת לקלביקולה ימנית. ממצאים : ללא ממצא פתולוגי מוגדר ברקמות הרכות באיזור תת קלביקולרי . בפסגת הריאות הודגמו שינויים פיברוטיים מינימליים. בהיקף של הריאות הודגמו מספר מוקדים תת פלאורליים ופרי ברונכו וסקולריים קטנים בגודל עד 6 מ"מ -הממצאים אינם ספציפיים. מספר נגעים היפודנטיים קטנים בכבד -קטנים מידי לאיפיון. מה המשמעות של הממצאים ?

25/03/2021 | 23:22 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לגבי הריאות - למעשה לא מתואר ממצא משמעותי. הממצאים הבלתי ספציפים שתוארו מחייבים מעקב. לגבי הכבד - בדיקת סיטי חזה אינה מדוייקת באבחון הכבד, כך שקשה לדעת אם הממצאים המתוארים בעלי משמעות כלשהי. אני מציעה לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה ולהתייעץ איתו. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה