סרטן האם תיתכן הדבקה? בעקבות כתבה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/02/2021 | 14:52 | מאת: אנה

שלום קראתי על כתבה שמצאו חוקרים ששני תינוקות שאפו תאי סרטן מאמהותיהן בלידה במעבר בצוואר הרחם. וגם אנחנו יודעים על הפפילומה שזה נגיף מדבק ויוצר סרטן. קיבלתי סדינים רבים ומצעים ממישהי שזמן קצר לאחר שמסרה לי אותם - הסתבר שהיא אובחנה בסרטן מפושט בכל הגוף כולל סרטן הריאות. היא נפטרה תוך חודשיים מהאבחון. השתמשתי כמה שנים בכל המצעים ויש לי ילדים קטנים - האם ייתכן מצב שפריטים כל כך אינטימיים ששואפים ונושמים לתוכם יהיו בהם תאים סרטניים וחלילה זה עבר למישהו? כאמור מדובר הסדינים שסופגים מיו הסתם הכל למרות כביסות.

07/02/2021 | 09:18 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אנה, אל תדאגי, סרטן אינו מחלה מדבקת. אין שום סיכוי שנדבקתם בשימוש במצעים, מה גם שכיבסת אותם בוודאי הרבה פעמים. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה