פענוח CT בית חזה שבוצע עקב המופטיזיס וכאבי גב

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/01/2021 | 22:47 | מאת: לאנה

תודה מראש! לאבי בן 75 שיחיה התקבלה התשובה הבאה בסיטי. אודה לפענוח התשובה: במפתח בית החזה נצפו מוקדים היפודנסיים בבלוטת התריס. המבנים הווסקולריים של המדיאסטינום העליון שמורים. אין עדות לאדנופתיה מדיאסטינלית, אקסילרית או שערית. הלב והפריקרד שמורים. בשדות הריאות – מודגם אוורור סימטרי. מודגם תהליך מסוג GGO די מפושט ב-RUL. שינויים ברונכיאקטטיים ב-RML. נוזל קרוב לוודאי מתורמל בבסיס ההמיטורקס הימני. בהמיטורקס השמאלי שינויים ברונכיאקטטיים ושינויים אינטרסטיציאליים עדינים בבסיס. בסריקת הבטן: הלבלב מודגם לכל אורכו, אטרופי עם חשד למוקדים היפודנסיים זעירים. ציסטה קורטיקלית בקוטב התחתון של הכליה השמאלית. * מה הנל אומר? * למי מומלץ לגשת להמשך התייעצות/ בירור/ טיפול??

07/02/2021 | 09:17 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום לאנה, הממצאים בריאות אינם ספציפיים ויכולים להתאים למספר מצבים, אפילו קורונה. אני מציעה לפנות לרופא ריאות, פולמונולוג. לגבי הממצאים בלבלב - כדאי לפנות לרופא גסטרו ולשקול המשך בירור. גם כאן מדובר במשהו בלתי ספציפי אשר יתכן מאד שאין לו משמעות קלינית. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה