עצה לילדים של נפטרת מסרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

08/12/2020 | 20:40 | מאת: דון

שלום רב אשתי נפטרה לפני שש שנים - בגיל 56 מסרטן ריאה - תאים לא קטנים – מסוג אדנוקרצנומה. גילוי בשלב 4. אבא של אשתי - נפטר אף הוא מסרטן ריאה (לא יודע את הסוג) בגיל 72. אשתי מעולם לא עישנה. אביה היה חשוף לפיברגלס ואולי אף לחומרים מזיקים אחרים. יש לי 3 ילדים בוגרים. בני 28 33 37. אינם מעשנים. האם המחלה תורשתית? איך עליהם לנהוג? (בדיקות מוקדמות כלשהן?) תודה רבה

16/12/2020 | 10:44 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דון, למרות הסיפור המשפחתי - סרטן ריאה איננו מחלה תורשתית. לפעמים יש גורמים סביבתיים משותפים לבני המשפחה, כמו עישון, חשיפה למזהמים תעשייתיים. באופן עקרוני הילדים אינם בסיכון מוגבר לסרטן ריאה. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה