אסבסט.

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

07/12/2020 | 21:02 | מאת: יוחאי

היי, לאחרונה קראתי כתבות מטרידות בנוגע לאסבסט ורציתי לשאול מה הסיכון שיש לי כאשר כ12 שנה (מגיל 11) היה לנו בחצר הבית גג אסבסט ממש מתחת לחלון ומיל חבל הכביסה וחלק ממנו היה גם שבור (הייתה חסרה חתיכה) ולא ידענו על הסכנות ולפעמים הייתי עולה מטפס עליו וגם החתול תמיד היה יושן עליו ואחר כך נכנס הבית לאחר מכן הסירו אותו כאשר הייתי נוכח. מה הסטטיסטיקה לתחולאה מחשיפה מסוג זה? האם רק מי שעבד וניסר אסבסט בסכנה לחלות? חשוב לציין שלא שברתי או ניסרתי אותו ובך הכל היה שלם מלבד חתיכה שמתישהו כנראה נשברה

07/12/2020 | 23:22 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יוחאי, הסכנה באסבסט היא כאשר סיבים של אסבסט מתפזרים באוויר ונושמים אותם. אם היה גג אסבסט אל הוא היה שלם ולא נשבר או נוסר - אין סיכון. אם הוא נוסר בנוכחותך ויתכן שנשמת את הסיבים - קיים סיכון אבל אין מה לעשות בענין כעת. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה