קליטה מוגברת בבלוטת לימפה בבדיקת פט סיטי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

06/11/2020 | 08:26 | מאת: אני

בבדיקת פט סיטי שנערכה בזמן שלא היתה דלקת ידועה. רואים קליטה משמעותית באזור הגידול הידוע וכן בבלוטת לימפה באזור מרוחק מהגידול. אין אזורים נוספים בהם רואים קליטה . האם ישנה אפשרות שהגידול במקום אחר גרם לקליטה משמעותית (7)בלימפה ואין גידול גם בלימפה ? מה עוד יכול לגרום לקליטה מוגברת בלימפה?

07/11/2020 | 09:21 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, תיאורטית יכול להיות שיש קליטה בבלוטות שאינה קשורה לגידול, אבל אצל חולה עם גידול קליטה בבלוטות תמיד חשודה למעורבות בגידול. צריך להעריך את הממצאים בהקשר המדוייק של כל חולה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה