עזרה בפענוח CT של החזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

16/06/2020 | 11:17 | מאת: אפרת

שלום. קיבלתי ממצאי סריקת CT ואני מאד מודאגת. האם תוכלו לעזור בפענוח? "אין עדות לקשריות לימפה מוגדלות בבתי השחי, מיצר ובשערי הריאות. קנה וסימפונות חופשיים. כלי דם תקינים. אין עדות לנוזל פלוירלי ולפרי-קרדיאלי. שדות הריאות תקינות. ללא עדות לתהליך תסניני או מוקדי חשוד. מוקד סוב-פלוירלי בגודל עד כ- 6 מ"מ בבסיס הריאה הימנית. סירכה פלוירלית ? אחר ? (חתך 201-88). סירכות פלוירליות בפסגות שתי הריאות. בולה אמפיזמטית עד כ- 9 מ"מ באונה עליונה של הריאה הימנית באזור פרא-מדיאסטינלי. תודה מראש.

17/06/2020 | 07:43 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אפרת, לפי הציטוט שכתבת - הסרכות והבולה הם ממצאים שפירים, חסרי משמעות. המוקד הסב פלאורלי הוא כנראה גם ממצא מקרי. כך שלדעתי את לא צריכה להיות מודאגת. בכל מקרה חשוב לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה ולהיות במעקב. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה