בדיקת סקר סרטן ריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/04/2020 | 00:53 | מאת: מנשה

בדיקת ct קרינה נמוכה סקר שלום רב בן 55 עם עבר של עישון 30 שנה קופסא ביום . מבצע כבר מספר שנים בדיקת סקר לסרטן ריאה הפעם הבאה שאני אמור היא בתחילת חודש הבא. אני קצת חושש ללכת למכון ct בגלל הקורונה. האם ניתן לדחות את הבדיקה? או שזה מסוכן? בנוסף לכך אציין שאני משתעל שיעול ליחתי קל כחודשיים וחצי. שיעול בודד בערך כל שעה -שעתיים. יכול להיות שהתפתח סרטן במשך שנה מהct התקין האחרון ובגלל זה השיעול? תודה מראש

03/05/2020 | 12:29 | מאת: עינת

תשובתו של פרופ' איביצקי 1) ניתן לדחות את ה CT בכמה חודשים 2) אם השיעול ימשיך יש לקבוע תור אצל רופא ריאות

מנהל פורום סרטן ריאה