איך להתמודד\להתנהג עם אבא חולה סופני

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/02/2020 | 16:26 | מאת: niv

שלום, אבא שלי חולה סופני( סרטן שהתפשט כמעט בכל הגוף). הרופאים נותנים לו שבועות ספורים. הוא מנסה להיות להלחם במחלה להיות חזק. איך מחזקים על מה משוחחים? הייתי מעוניין שישתף אותי מה עובר לו בראש. אך הוא מנסה להיות חזק בשבילנו.אשמח לתשובה תודה

28/02/2020 | 16:32 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ניב, אני מצטערת לשמוע על מצבו של אביך. אין נוסחא לשיחות עידוד המתאימה לכולם. אני מעריכה שאם פשוט תקדיש לו זמן ולא תהיה שיפוטי, כלומר תאפשר לו לדבר על הדברים הקשים - הקשיים, הפחד מהמוות וכדומה, הוא בעצמו יקח את השיחות למקומות שמעסיקים אותו. כשהוא יעשה זאת - אל תבטל את זה אלא תענה באופן ברור (לדוגמא אם הוא מוטרד מכך שאשתו לא תסתדר לבדה לאחר לכתו - תגיד שאתם שהילדים יתמכו בה והיא לא תהיה לבד וכן הלאה..). דווקא המאמצים שמושקעים לפעמים בהכחשה ("אל תחשוב על זה, יהיה טוב, אתה תבריא וכדומה) מלמדים את החולה שהמשוחח אינו מסוגל להתמודד עם הנושאים הקשים העולים באותו שלב, והחולים לרוב נמנעים מהשיחות הללו. מקוה שהצלחתי לעזור קצת. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה